S obzirom na to kako se u listopadu obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića s pravom javnosti taj dan je na poseban način obilježen u četvrtak, 26. listopada. Uz brojne pekarske proizvode, od kruha do raznih slastica, koje su učenici pravili zajedno sa svojim roditeljima posebnost su bile četiri stola. Svaki stol predstavljao je jednu regiju Dubrovačku, Istarsku, Slavonsku i Dalmatinsku na koje su hranu specifičnu za ta područja iznijeli učenici obučeni u tradicionalne nošnje tih krajeva. Prema riječima ravnatelja škole don Bernarda Pleše za ovu posebnost su zaslužne profesorice kemije Stanka Dubretić i profesorica biologije Bojana Hrstić koje su pokrenule cijelu inicijativu.
Nakon prigodne molitve duhovnik škole don Marin Lučić blagoslovio je hranu za blagovanje u kojoj su uživali učenici, profesori i prijatelji škole. Namirnice je omogućio dubrovački restoran „360“ čiji je chef kuhinje Marijo Curić pomogao učenicima kroz cijelo jutro sve skuhati.
Posebnu čar cijelom događaju dala je i tradicionalna konavoska zdravica koju je izrekao Ilija Kesovija.
Nikša Sentić