Korizmena duhovna obnova i sinodalno savjetovanje svećenika Dubrovačke biskupije

Korizmena duhovna obnova za svećenike Dubrovačke biskupije i redovnike koji djeluju u pastoralu biskupije održana je u utorak, 22. ožujka u Biskupskom sjemeništu u Dubrovniku. U sklopu duhovne obnove održano je i sinodalno savjetovanje svih svećenika kao dio zajedničkog crkvenog sinodalnog hoda „Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje, poslanje“.

Prigodno razmatranje nakon molitve srednjeg časa održao je dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. Biskup Glasnović govorio je o svećeničkom identitetu. Kroz različite primjere svetaca i citate crkvenih dokumenata ohrabrio je svećenike u njihovom poslanju.

Kao pripremu za sinodalno savjetovanje svećenici su imali mogućnost popuniti anonimni online upitnik prilagođen za svećenike ili tiskani upitnik na samom savjetovanju. S tijekom sinodalnog savjetovanja u biskupiji svećenike je upoznao don Hrvoje Katušić koji je kasnije moderirao završnu raspravu.

Tijekom samog savjetovanja uživo svećenici su bili podijeljeni u tri skupine, prema dobi odnosno godinama svećeničke službe, u kojima su mogli iznijeti svoja iskustva vezana uz svećenički život, pastoralno djelovanje i međusobne odnose. Zatim je slijedio rad u plenumu na kojem su predstavljeni zaključci radnih skupina.


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake: